Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Forest(t)empest

15 September, 2023 @ 10:00

|Recurring Event (See all)

One event on 15 September, 2023 at 10:00

Av: TMR-Sweden/ Maison de l’équilibre-France/Collectif Masque
SpelasTorsdag 14/9 19:00 samt Fredag 15/9  10:00

Längd: 1 timme & 10 min – en multi-lingustisk föreställning på Svenska

Var: Skillinge Teaters stora teaterscen
Pris: 280:- vuxna, 150:- barn och ungdomar upp till 18 år

__________________________________________

Efter att framgångsrikt ha regisserat den kritikerrosade Lady MacBeth på Skillinge Teater 2022 återvänder den fransk-argentinska teaterregissören Mariana Araoz till Österlen och Skillinge Teater med en unik chans för dig att se hennes nyskrivna originalpjäs The Fores(t)empest. En pjäs baserad på Shakespeares Stormen, inspirerad av nordisk och argentinsk folksaga, med sju handplockade svenska och internationella skådespelare/artister för att skapa en berättelse om rörelse, magi och äventyr.

______________________________________________

 

Visste du att Öresund för 40 miljoner år sedan var en björkskog som idag ligger nedsänkt under havet mellan Sverige och dess grannar?

Följ berättelsen om Miranda, själv fångad på en ö, med en övermodig far Prospero och en klump dyrbar bärnsten, när hon överlägger mellan 2 prinsar – där en av dem heter Caliban. Skuggad av en kör av healers, ledda av andens magi Ariel, följer Miranda under vågorna där hon möter ett alter ego Anahi, fångad i ett träd på den förorenade havsbotten under de senaste 500 åren…

Upptäck en berättelse om drunknade slavar och självbefrielse, en maktkamp mellan natur och konst, där bara återuppväckta minnen och upptäckten av ett gemensamt språk kanske kommer att visa vägen framåt.

Fores(t)empest tar med publiken på en dramatisk resa mellan land och hav, med hjälp av Shakespeare, latinamerikansk traditionell saga och modern text blandad med dockteater, mim, fysisk teater, sång och dans, skapas en folksaga om vår tid.

Details

Date:
15 September, 2023
Time:
10:00

Prenumerera på nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nyheter och info om vad som händer på Skillinge.

Jag är...

Du har framgångsrikt prenumererat

Prenumerera på nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nyheter och info om vad som händer på Skillinge.

Jag är...

Du har framgångsrikt prenumererat