Byafest på Skillingedagarna!

by | May 16, 2024 | Okategoriserade

Du har väl markerat den 11-13 oktober i kalendern? Du vill verkligen inte missa Skillingedagarna.

Under tre dagar kan du uppleva allt vad vår by har att erbjuda och lite till.  Förutom att butiker, restauranger, gallerier, B&B och andra verksamheter har öppet med olika typer av evenemang och erbjudanden så händer så mycket mer.

I varvshallen blir det en stor mässa under lördagen där Skillinges företag, hantverkare och föreningar presenterar sig. Det blir försäljning och servering bland annat. Under söndagen blir det stor loppis i samma hall där skillingeborna säljer saker från vindar och förråd.

Nu är det också klar att dagarna inleds på fredagkvällen med en stor Byafest/Skillingegille/Lejegalej eller vad man vill kalla det. Platsen blir lilla varvshallen och det blir mat, dryck och musik. Detaljer inte klara ännu men vad säkert är att det blir stoj, stim och stämning!

I Skillinge Kapell blir det under lördagen och söndagen ”föredragsmaraton” där det varje heltimme starta ett nytt spännande föredrag på intressant ämne.

På hamnplan kommer det också att finnas plats för olika aktiviter och det är annonserat en bouleturnering. Bland annat.

Skillinge Teater kommer att genomföra sitt 3-dimensionella vandringskonstverk ”30.000 dagar” i en något förkortad version. Uppe på teatern kommer det bland annat att bli arrangemang i restaurangen kvällstid, ginbaren håller öppet och i den nya Vita Salen kommer det att bli prova-på-verksamheter på temat ”Kropp & Själ”.

Många idéer är på bordet och efter hand spikas nya programpunkter.

Nu vill vi ha din hjälp. Vill du delta med ett eget arrangemang? Har du en bra idé? Vill du vara med på loppisen? Känner du någon som kan spela eller uppträda (vi tar gärna emot tips på musik till festen). Vill din förening eller skolklass driva kaféet vid Kapellet under de tre dagarna och tjäna en slant? Vill du vara funktionär? Klicka på knappen nedan och dela med dig.

Skillingedagarna

Hooray!

Prenumerera på nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nyheter och info om vad som händer på Skillinge.

Jag är...

Du har framgångsrikt prenumererat

Prenumerera på nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nyheter och info om vad som händer på Skillinge.

Jag är...

Du har framgångsrikt prenumererat