Skillinge Seriefestival

Kontaktperson: Rolf Classon

Adress: Möllevångsgatan 33

Postadress: 276 60 Skillinge

Mobiltelefon: 0708-53 83 96

E-post: rolf@kartago.se

Hemsida: www.skillingeseriefestival.se

Vi finns också på Facebook!

Verksamhet

Skillinge Seriefestival startade 2018 och vi vågar nog påstå att den har blivit mer framgångsrik än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. Totalt under dessa tre år har vi arrangerat cirka 30 seminarier och scensamtal och bjudit in 50 av Sveriges bästa serietecknare.

Vi har dessutom arrangerat filmvisningar, utställningar, bokmässor och fester. I början fanns en viss tveksamhet om det överhuvud taget skulle gå att ha en festival på en så liten ort som Skillinge. Men just detta med att festivalen var relativt avsides belägen visade sig bli festivalens kanske största tillgång. Kombinationen av både avskildhet och samvaro med andra utövare och publik har utvecklats allt mer under festivalens tre, och att festivalen inte ”stördes” av andra kulturaktiviteter som ofta sker på en större ort.

Vi kommer i år, 2021, att genomföra festivalen under tre dagar – den 17, 18 och 19 september. Vi samarbetar med Malmö Universitets avdelning ”Comic Research Lab”, som arrangerar tre seminarier under fredagen den 17 september. Innehållet i dessa meddelas senare.

Vidare har vi programpunkter, scensamtal och signeringar 18-19 september, allt är öppet för allmänheten. Med reservation för hänsyn till hur coronarestriktionerna ser ut vid tillfället. Alla samtal och seminarier läggs ut som länkar på sociala forum. Vi planerar även i år att ha utställning med original och tryck med ett antal aktuella serietecknare och en bokmässa för tecknade serier.