Sjöfolket – Ekströms Restaurang och Fiskaffär/Skillinge Rökeri

Kontaktpersoner: Tom Ekström/Kristian Ekström

Skillinge Rökeri

Adress: Hamnen, Branteviksvägen
Postadress: 276 60 Skillinge
Telefon:    0414-305 11

Sjöfolket, Ekströms Fisk & Restaurang

Adress: Svartehallsvägen 11
Postadress: 272 36 Simrishamn
Telefon: 0414-174 20

E-post: hej@sjofolket.se
Hemsida: www.sjofolket.se

Verksamhet

Sjöfolket är en välsorterad fiskaffär och restaurang, som serverar och säljer det bästa havet har att erbjuda. Färsk fisk och skaldjur samt egenrökta och syrade produkter finns året om hos Sjöfolket. Merparten av sortimentet har fiskats längs Österlens kust av småskaliga, lokala fiskebåtar, men vi erbjuder allt från skaldjur från västerhavet och handinslagna konserver från Portugal.

Här serveras dagligen lunch mellan kl 11.30 och kl 14.30. Vi har plats för 74 ätande gäster plus en stor uteservering för minst lika många.

Vårt rökeri drivs på ett traditionellt sätt, där råvaran röks över öppen eld utan onödiga tillsatser eller rökaromer. Vår specialitet varmrökt laxfilé med vår egen kryddblandning är en uppskattad rätt, sommar som vinter.

Sjöfolket är också  namnet på alla de produkter vi tillverkar och säljer till välsorterade livsmedelsbutiker runt om i Sverige. Vår egen Brantevikssill är uppskattad över hela landet och vår lax säljs även i exklusiva butiker på den franska kusten.

Från midsommarveckan till mitten av augusti öppnar vi upp sommarbutiken Skillinge Rökeri, där du hittar ett lika brett utbud av fisk och skaldjur, smörgåstårtor och festfat. Rökeriet är ett uppskattat inslag i samhället av såväl långväga turister som lokala invånare.

Öppettider

Sjöfolket, Ekströms Fisk & Restaurang i Simrishamn är öppet året runt:

Måndag             kl 10 – 16
Tisdag – torsdag kl 10 – 17
Fredag              kl 10 – 17.30
Lördag              kl 10 – 14